4 – Øvelse 2: Nye sandheder

Når vi oplever nederlag eller situationer, hvor vi føler ubehag, vender vi ofte oplevelsen ind ad. Det er vores skyld, at det gik galt. Det er vores skyld, at det var akavet. Det er vores skyld….

Vi føler os forkerte og dumme. Vi skammer os og tænker, at vi ikke er noget værd – og sikke da en forfærdelig “sandhed” at fortælle sig selv gang på gang!

Hvis vi vil lære at være i svære situationer – før, mens og efter de er sket – så skal vi begynde at tale meget mere kærligt til os selv.

Vi skal bruge kærlige og omsorgsfulde ord og sætninger – de ord og sætninger, som du ville sige til din gode veninde, når hun havde brug for støtte og opmuntring.

Øvelsen:

Vælg dine sandheder og fortæl dem til dig selv hver morgen! Gerne flere gange om dagen og gerne før en svær situation.

Disse tre sandheder skriver du øverst:

Jeg er værdifuld bare ved at være mig

Jeg elsker mig selv og accepterer mig selv 

Jeg er smuk

Vælg nu selv to sætninger, som du gerne vil have bliver sandheder for dig.

Skriv dem under de tre første på papiret.

Her er nogle eksempler:

Jeg er en god veninde – jeg er en god søster – jeg gør altid mit bedste – jeg er et godt menneske – jeg er spændt og glæder mig til fremtiden – jeg vælger at være positiv – jeg giver slip på fortiden – jeg kan alt, jeg sætter mig for – jeg elsker min personlighed – jeg elsker min krop – jeg er klog – jeg er i gang med at udvikle mig – alt er præcis, som det skal være – jeg kan ikke kontrollere andre – jeg er en vinder – jeg har succes i mit liv – jeg kan gøre mine drømme til virkelighed – jeg tør godt – jeg fortjener et dejligt liv – alle vil mig det godt – jeg er unik – jeg er modig – jeg er stolt af mig selv – jeg tilgiver mig selv for ikke at være perfekt – mine tanker er kun tanker – jeg er taknemmelig for mit liv – jeg stoler på min egen intuition – jeg skal ikke bevise noget overfor nogen – jeg taler kun positivt til mig selv – mit liv bliver bedre for hver dag –  

Subscribe
Notify of
0 Indlæg
Inline Feedbacks
Se alle indlæg