7 – Øvelse 2

Øvelse: Brevkassen

Du skal hjælpe Cecilie, der lever meget af sit liv i sine tanker og oplever usikkerhed og generthed.

Hvad ville du skrive tilbage til hende, at hun skulle prøve at gøre anderledes?

Kære brevkasse 

Jeg skriver, fordi jeg føler mig så alene med mine tanker. Jeg kan have det rigtig svært og vil gerne blive bedre til at tænke positivt. Jeg synes ofte mit humør er dårligt, fordi jeg har så mange dårlige tanker om mig selv.

Jeg kan f.eks. være nervøs i flere dage, hvis jeg skal præsentere noget i skolen. Jeg tænker ofte på det, når jeg skal sove og forestiller mig alle mulige scenarier i mit hoved: At læreren stiller nogle spørgsmål, som jeg ikke aner noget om og bare ikke kan finde svar på, fordi alle kigger og forventer, at jeg kan svare klogt og hurtigt… Jeg forestiller mig, at jeg har glemt alt det, som jeg har øvet hjemme og det hele bare går i sort.. Jeg er bange for at lave fejl og tror ikke ret meget på mig selv. Det kan også gøre mig nervøs at handle ind eller skulle noget på egen hånd. Det vokser bare totalt meget inde i mig, jo mere, jeg tænker på det!!

Når jeg skal sove og egentlig har lagt mig ned og det er mørkt, så begynder det hele bare at køre i hovedet på mig! Så tager jeg dagens program og kører igennem i mit hoved og forestiller mig, hvordan jeg gerne vil have dagen til at gå.. Jeg synes, det er træls, at jeg bruger så meget af min nattesøvn på at tænke på næste dag. Jeg føler mig allerede træt, når jeg vågner.

Jeg kan blive rigtig usikker på mig selv, hvis jeg skal snakke med nye mennesker eks., når jeg møder nogen jeg kender lidt, når jeg er til træning (jeg spiller tennis) eller bare er nede at træne i Fitness World. Så oplever jeg mig selv udefra og føler det hele er akavet. Jeg føler, at jeg kludrer rundt i det, jeg siger, og tænker meget over, hvad de andre tænker om mig. Jeg er bare rigtig ked af at være så genert.

Jeg føler mig ikke altid klog nok, pæn nok, god nok.. Det dukker også meget op, når jeg kigger på andre på sociale medier. Jeg føler virkelig, at jeg ser forkert ud, og at min krop aldrig bliver som jeg gerne vil have den, og jeg slår nok mig selv lidt oveni hovedet, fordi jeg synes, jeg er doven. Føler at alle andre er meget bedre til alt muligt, end jeg er! Hvorfor ser alle andre bare så perfekte ud på Instagram og Tik tok?

Lige nu, hvor jeg sidder hjemme og får undervisning, så føler jeg mig virkelig ofte meget alene. Jeg ved godt, at jeg stadig har mine venner og vi har også kontakt, men det er alligevel meget svært.

Jeg skriver ind nu, fordi jeg kan være rigtig bange og nervøs for at skulle starte på en ny skole efter sommer. Der er alt bare nyt og det virker så uoverskueligt for en, der er så genert som mig.

Jeg håber, I kan give mig nogle gode råd til at få styr på mit tankemylder.

Kærlig hilsen Cecilie

Subscribe
Notify of
0 Indlæg
Inline Feedbacks
Se alle indlæg